NEWS

ସାବଧାନ! ଚିକେନ୍‌ ରୋଷେଇ କରିବା ସମୟରେ ଧୋଉଛନ୍ତି କି? ଡାକି ଆଣୁଛନ୍ତି ବିପଦ...

Chicken Item: ଚିକେନର ଏହି ଆଇଟମ୍‌ ଖାଇଲେ ଆଉ କିଛି ରୁଚିବ ନାହିଁ ! ବିନା ପାଣିରେ ବି ସଫା କରିପାରିବେ ଅଇଁଠା ବାସନ; ଚକ୍‌ଚକ୍ ମାରିବ ବାସନକୁସନ Best Hotel : ଦମ୍‌ ବିରିୟାନୀ ହେଉକି ମଟନ୍‌ କୋରମା.. ଥରେ ଖାଇଲେ ବାରମ୍ବାର ଆସିବେ ନ୍ୟୁଜ୍ ୧୮ ଓଡ଼ିଆରେ ବ୍ରେକିଙ୍ଗ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପଢ଼ିବାରେ ପ୍ରଥମ ହୁଅନ୍ତୁ| ଆଜିର ସର୍ବଶେଷ ଖବର, ଲାଇଭ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ଅପଡେଟ୍, ନ୍ୟୁଜ୍ ୧୮ ଓଡ଼ିଆ ୱେବସାଇଟରେ ସବୁଠାରୁ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ ଓଡ଼ିଆ ଖବର ପଢ଼ନ୍ତୁ । ... ... ... ହୋମ୍ » ଓଡ଼ିଶା ନ୍ୟୁଜ୍ » ଜୀବନଶୈଳୀ » ସାବଧାନ! ଚିକେନ୍‌ ରୋଷେଇ କରିବା ସମୟରେ ଧୋଉଛନ୍ତି କି? ଡାକି ଆଣୁଛନ୍ତି ବିପଦ... ସାବଧାନ! ଚିକେନ୍‌ ରୋଷେଇ କରିବା ସମୟରେ ଧୋଉଛନ୍ତି କି? ଡାକି ଆଣୁଛନ୍ତି ବିପଦ... Chicken washing precautions: ଚିକେନ୍ ରୋଷେଇ କରିବା ସମୟରେ ଆପଣ ବି କରୁଛନ୍ତି କି ଭୁଲ... ସାବଧାନ... Odia Last Updated : December 03, 2023, 17:03 IST New Delhi, India Share this: Odia ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଖବର Chicken Item: ଚିକେନର ଏହି ଆଇଟମ୍‌ ଖାଇଲେ ଆଉ କିଛି ରୁଚିବ ନାହିଁ ! ବିନା ପାଣିରେ ବି ସଫା କରିପାରିବେ ଅଇଁଠା ବାସନ; ଚକ୍‌ଚକ୍ ମାରିବ ବାସନକୁସନ Best Hotel : ଦମ୍‌ ବିରିୟାନୀ ହେଉକି ମଟନ୍‌ କୋରମା.. ଥରେ ଖାଇଲେ ବାରମ୍ବାର ଆସିବେ Odia Digital Chicken washing precautions: ରାନ୍ଧିବା ପୂର୍ବରୁ ଚିକେନ୍ ଧୋଇବା ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ସମସ୍ତେ କୁହନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ବିଶ୍ବାସ କରନ୍ତି ଯେ ଚିକେନ୍ ଧୋଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟାକୁ ବଢ଼ାଇପାରେ। ଆଜ୍ଞା ହଁ, ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ମଧ୍ୟ ଚିକେନ୍ ଧୋଇବାର ଅଭ୍ୟାସ ଅଛି ତେବେ ଆପଣ ଏହାକୁ ତୁରନ୍ତ ବନ୍ଦ କରିବା ଉଚିତ୍। ଏକ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ବିଶ୍ବର ଖାଦ୍ୟ ନିରାପତ୍ତା କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରକମାନେ ଏହାକୁ ରାନ୍ଧିବା ପୂର୍ବରୁ କଞ୍ଚା ଚେକନ୍ ଧୋଇବା ପାଇଁ ପରାମର୍ଶ ଦିଅନ୍ତି। ଏହା କୁହାଯାଏ କାରଣ ଚିକେନ୍ ଧୋଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଷେଇ ଘର ଚାରିପାଖରେ ବିପଜ୍ଜନକ ଜୀବାଣୁ ବିସ୍ତାର ହୋଇପାରେ। ଚିକେନ୍‌କୁ ଧୋଇ ନ ପାରି ଭଲ ଭାବରେ ରାନ୍ଧିବା, ତେଣୁ ଏହାକୁ ଖାଇବା ପାଇଁ ନିରାପଦ ଉପାୟ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ। କିନ୍ତୁ ପ୍ରଶ୍ନ ହେଉଛି କେତେ ଲୋକ ଏହା ବିଷୟରେ ଅବଗତ ଅଛନ୍ତି? ନୂଆ ଅଧ୍ୟୟନରେ କିଛି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ସୂଚନା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି। ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ସର୍ଭେରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଅନେକ ଲୋକ ଏହାକୁ ରାନ୍ଧିବା ପୂର୍ବରୁ ଚିକେନ୍ ଧୋଇଥାନ୍ତି। ନେଦରଲ୍ୟାଣ୍ଡର ଅନ୍ୟ ଏକ ଅଧ୍ୟୟନରେ ଅନେକ ଲୋକ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସେମାନେ ବାରମ୍ବାର ଚିକେନ୍ ଧୋଇଥାନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ଚିକେନ୍ ଧୋଇବା ପ୍ରକୃତରେ ବିପଦଜନକ ହୋଇପାରେ। କିଛି ପ୍ରକାରର ଜୀବାଣୁ ଅଛନ୍ତି ଯାହା ଆମକୁ ଅସୁସ୍ଥ କରିପାରେ, ଏବଂ ସେଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରାୟତଃ କଞ୍ଚା ଚିକେନ୍‌ରେ ମିଳିଥାଏ। ଯେତେବେଳେ ଆମେ ଚିକେନ୍ ଧୋଇଥାଉ, ଏହି ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଆମ ରୋଷେଇ ଘରେ ବ୍ୟାପିଥାଏ, ଯାହା ଆମ ପାଇଁ ଅସୁସ୍ଥ ହେବା ସହଜ କରିଥାଏ। ଦୁଇଟି ଜୀବାଣୁ କ୍ୟାମ୍ପିଲୋବ୍ୟାକ୍ଟର ଏବଂ ସଲମାନେଲା ପ୍ରାୟତଃ କଞ୍ଚା ଚିକେନ୍‌ରେ ମିଳିଥାଏ, ତେଣୁ ଯେତେବେଳେ କଞ୍ଚା ଚିକେନ୍ ଧୋଇଯାଏ, ଏହା ରୋଷେଇ ଘରର ସବୁଆଡେ ବ୍ୟାପିଥାଏ ଏବଂ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଥାଏ। ଗତ ୨୦ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆରେ କ୍ୟାମ୍ପିଲୋବ୍ୟାକ୍ଟର୍ ନାମକ ଏକ ଜୀବାଣୁ ଏବଂ ସଲମାନେଲା ନାମକ ଅନ୍ୟ ଜୀବାଣୁ ରୋଗରେ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବହୁତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ପ୍ରାୟ ୨୨୦,୦୦୦ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଯେଉଁମାନେ ପ୍ରତିବର୍ଷ କ୍ୟାମ୍ପିଲୋବ୍ୟାକ୍ଟରରୁ ଅସୁସ୍ଥ ହୁଅନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୫୦,୦୦୦ ଚିକେନ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅସୁସ୍ଥ ହୋଇପଡ଼ିନ୍ତି। ନିକଟରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଯେତେବେଳେ ଆମେ ଚିକେନ୍ ଧୋଇଥାଉ, ଛୋଟ ବୁନ୍ଦା ପାଣି ଚିକେନ୍ ଠାରୁ ଚାରିପାଖରେ ଥିବା ଅନ୍ୟ ଜିନିଷକୁ ଜୀବାଣୁ ନେଇପାରେ। ତେଣୁ, ଚିକେନ୍ ଧୋଇବା ନିରାପଦ ନୁହେଁ କାରଣ ଏହା ଜୀବାଣୁ ବିସ୍ତାର କରିପାରେ। ପଢ଼ନ୍ତୁ ଏହି ଖବର: Mystery: ରାବଣଙ୍କ ଜନ୍ମ ରହସ୍ୟମୟ; ଲଙ୍କାରେ ନୁହେଁ ଏଠାରେ ଜନ୍ମ ହୋଥିଲେ ଲଙ୍କେଶ୍ବର (Disclaimer: ଏଠାରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ସୂଚନା କେବଳ ଅନୁମାନ ଏବଂ ସୂଚନା ଉପରେ ଆଧାରିତ। ଏହାକୁ ନ୍ୟୁଜ୧୮ ଓଡ଼ିଆ ନିଶ୍ଚିକ କରେନାହିଁ।) Top Videos Published by: Lipina Das FIRST PUBLISHED : December 03, 2023, 17:03 IST ନ୍ୟୁଜ୍ ୧୮ ଓଡ଼ିଆରେ ବ୍ରେକିଙ୍ଗ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପଢ଼ିବାରେ ପ୍ରଥମ ହୁଅନ୍ତୁ| ଆଜିର ସର୍ବଶେଷ ଖବର, ଲାଇଭ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ଅପଡେଟ୍, ନ୍ୟୁଜ୍ ୧୮ ଓଡ଼ିଆ ୱେବସାଇଟରେ ସବୁଠାରୁ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ ଓଡ଼ିଆ ଖବର ପଢ଼ନ୍ତୁ । Chicken , Chicken cleaning Tips , Fitness , Health Tips , Lifestyle ଫଟୋ ଗ୍ୟାଲେରୀ ... ... ... None

About Us

Get our latest news in multiple languages with just one click. We are using highly optimized algorithms to bring you hoax-free news from various sources in India.